NGF-regelexamen

NGF-regelexamen

NGF-regelexamen


Tegenwoordig bestaat het officiƫle NGF-examen uitsluitend nog uit een schriftelijke theoretische toets onder toezicht van een examinator. De examinator is altijd verbonden aan een golfvereniging en is dus niet van de NGF. Het praktijkgedeelte hoeft tegenwoordig niet meer onder het toezicht van een examinator te worden afgelegd. Klik hier voor alle info daarover.

Inhoud

De schriftelijke toets zelf bestaat uit 30 meerkeuzevragen waarvan er 29 ondersteund worden door afbeeldingen van situaties die je op de baan kan tegenkomen. Elk examen bevat altijd 10 vragen die over de etiquette gaan en de laatste vraag is altijd een stablefordvraag. Het examen wordt op papier ingevuld.

Geslaagd

Je bent geslaagd voor het NGF-regelexamen als je tenminste 23 van de 30 meerkeuzevragen goed beantwoord. Het maakt daarbij niet uit welke vragen je fout beantwoord. Na afloop ontvang je een verklaring van de examinator dat je geslaagd bent. Het examen blijft geldig, ben je eenmaal geslaagd, dan hoef je niet meer opnieuw examen te doen. Met andere woorden het verloopt niet.

Oefenen

Je kunt het NGF-regelexamen het beste oefenen met de oefenexamens die je gratis op de website van de NGF kunt maken: www.ngfgolfregelexamen.nl

Alle ezelsbruggetjes en alle relevante informatie over de regels voor het examen vind je in deze PDF.

Herexamen

Mocht je de eerste keer niet slagen voor het examen, dan mag je op een latere datum altijd gratis aan een herexamen deelnemen.