Het concept

Het concept

Het concept

Snel je GVB en je handicap halen

GVB Direct heeft een uniek concept zodat je voor € 19 direct je GVB of handicap kunt halen, zelfs als je nog helemaal niet kunt golfen.

Alles inclusief

In deze cursus zijn alle onderdelen inbegrepen om snel en tegen de allerlaagste kosten je GVB of handicap te halen.

Examen

Het officiële NGF-regelexamen is bij de cursuskosten inbegrepen. Je kunt je via de info op onze website in een paar avonden volledig voorbereiden op het examen. Mocht je om één of andere reden toch het examen niet halen, dan mag je altijd kosteloos opnieuw aan het examen deelnemen. Lees hier alle info over het regelexamen.

Praktijk

Nadat je het regelexamen hebt gehaald dien je met een golfer die al in het bezit is van een handicappas een ronde over 9 holes te gaan lopen. Deze golfer die meeloopt en je scorekaart mede ondertekend noemen we een marker. Deze ronde lopen kun je het beste met een bekende doen, maar het is ook mogelijk dat wij een marker voor je regelen. Tijdens deze ronde dien je een score te behalen die gelijk is aan handicap 54. Loop je beter, bijvoorbeeld handicap 20, dan krijg je ook die lagere handicap. In dit voorbeeld wordt je eerste handicap direct 20 in plaats van 54. Lees hier alle info over het praktijkgedeelte.

Kun je nog helemaal niet golfen of wil beter spelen?

Geen nood, je kunt voor het allerlaagste tarief van Nederland je golflessen gaan volgen tot jij vind dat je wel goed genoeg bent. Onbeperkt golfles volgen op maar liefst 15 locaties door heel Nederland kost slechts € 29,50 per maand. Je krijgt in kleine groepjes les in alle 5 golftechnieken: swing, pitchen, chippen, putten en bunkerslagen. Geen strenge voorwaarden, na 2 maanden kun je elke maand eenvoudig en zonder extra kosten stoppen. Lees hier alle info over de voordelige lessen.

GVB of handicappas

Sinds 2012 zijn alle golfvaardigheidsbewijzen (GVB) vervangen door handicappasjes. Je haalt dus tegenwoordig niet eerst meer je GVB maar je haalt direct een handicap. Lees hier alle info over de pasjes en het halen van een handicap.

Lidmaatschap

De pasjes worden uitgegeven door de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Je kunt zelf niet rechtstreeks lid worden van de NGF, de pasjes worden namelijk uitgegeven via de golfverenigingen. Om een GVB of handicap pas te ontvangen dien je dus altijd lid te zijn van een golfvereniging (of golfclub). Het lidmaatschap voor het eerste kalenderjaar voor onze golfvereniging is zelfs bij de cursuskosten inbegrepen. Lees hier alle info over het lidmaatschap van de golfvereniging.