GVB/Handicap pas en de Golfvereniging

GVB/Handicap pas en de Golfvereniging

GVB/Handicap pas en de Golfvereniging

GVB

GVB staat voor golfvaardigheidsbewijs. Sinds 2012 heeft de NGF alle GVB-pasjes vervangen door handicappassen. Het is dus niet meer mogelijk om je GVB te behalen, je haalt direct een handicap. Lees hier alles over het theorie-examen en hier alles over het praktijkexamen.

De pasjes

De handicappas wordt elk jaar opnieuw uitgegeven door de NGF, maar de verspreiding vindt uitsluitend plaats via de golfverenigingen. Als golfer ontvang je de pas dus van je eigen golfvereniging (of golfclub). Een pas is 12 maanden geldig en verliest daarna zijn waarde. Om te kunnen blijven golfen dien je dus elk jaar de contributie aan de golfvereniging te voldoen.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van onze vereniging loopt per kalenderjaar eacn bedraagt op jaarbasis € 75. Het eerst kalenderjaar (of deel daarvan) zit in het cursusgeld (€ 19) inbegrepen.

Nieuwe pas

Je ontvangt elk jaar in de maand februari de nieuwe pas voor het volgende jaar. Op deze pas staat de handicap zoals deze op 31 december van het vorige jaar in het systeem geregistreerd stond.

Handicap

Steeds als je een qualifying ronde speelt kun je de score invoeren via onze website of via de app van de NGF. Is je score beter dan je handicap aangeeft, dan zal je handicap dalen. Het systeem geeft na het invoeren van een kaart steeds je handicap aan met een cijfer achter de komma. Zodra je onder handicap 36 komt kan je handicap ook weer omhoog bijgesteld worden, maar je komt nooit meer boven de 36,0. Je ontvangt geen nieuwe pas als je handicap wordt aangepast, je bent zelf altijd verantwoordelijk om de juiste handicap te gebruiken bij het uitrekenen van de stablefordpunten,