Golfclubs

Golfclubs

Golfclubs

Wat heb je nodig als beginner?

Om te benen heb je aan 3 clubs voldoende:

  • Een putter voor op de green
  • Een sandwedge voor uit de bunker en de korte slagen
  • Een ijzer 7 voor de lange slagen en het chippen

Moet je als je gaat lessen direct je eigen clubs meenemen?

Als je begint met golf is alles nog nieuw en kun je eenvoudig verleid worden tot een miskoop. Tijdens de lessen kun je gebruik maken van de clubs van de golfschool zodat je eerst even de tijd kunt nemen om je goed te oriënteren welke clubs jij nodig hebt.

Halve set of hele set?

Een halve set clubs bestaat meestal uit een putter, een sandwedge, 2 of 3 ijzers en een metalwood/hybride en een golftas. Dat is ruim voldoende om de eerste jaren het spel te leren.

Ben je ervan overtuigd dat je zeer regelmatig wilt gaan golfen en dat je meer tijd in het leren van het spel wilt gaan steken? Dan kun je erover denken om een hele set te kopen. Deze bestaat meestal uit een putter, alle clubs van sandwedge t/m ijzer-3/hybride 3 en tenminste twee metalwoods (1 &3). Je koopt een halve set vanaf € 150 en een full set vanaf € 300.

Waar moet je op letten?

Het is erg belangrijk dat de set bij je past. Koop dus als dame geen heren set. Deze clubs zijn meestal zwaarder, langer en stugger dan clubs voor dames.

Ben je langer dan 1,85m, dan heb je meestal een verlengde set nodig. Let hier goed op bij de aankoop en vraag altijd voor je tot aankoop overgaat even advies aan je eigen pro. Ben je kleiner dan 1,65m, dan bestaat de kans dat je kortere clubs nodig hebt. Laat je hierover eerst goed adviseren door je eigen pro, niet door het winkelpersoneel.

Waar zijn goede clubs te koop?

Val je in de standaardclubs, dan is er helemaal niets op tegen om je clubs via het internet te bestellen. Voordelige clubs kun je vinden op de website van Declathon.

Koop nooit tweedehands clubs via websites als marktplaats. Wil je daar toch iets kopen, zorg dan dat een ervaren golfer je daarbij adviseert. Als beginner is de kans op een miskoop anders erg groot.